Csak villanymotoros robogókkal foglalkozik a Current Motor nevű társaság, ezeknek az energiaigényét vették figyelembe, amikor kifejlesztették a kis méretű, 20 lábas konténerbe épített töltőberendezést, amely robogóból egyszerre négy darabot képes táplálni, de már egy autó túl sokat jelentene neki.

Egy 22 kWh kapacitású akkumulátor-telepet kap a konténer, ezt pedig a kihajtható oldalfalakba épített napelemek táplálják, ideális esetben 2,4 kWh energiát tudnak ezek termelni 24 óra leforgása alatt. Öt elektromos csatlakozási pont van, négy ezek közül a robogóknak, egy pedig számítógépek vagy egyéb elektromos készülékeknek van fenntartva. Alapvetően üzleti felhasználókat céloznak a mobil, elektromos hálózattól független töltővel, amivel például egy, lakott területtől messze lévő építkezésnél az őrszolgálat járőr-robogóit mellett az őrök kommunikációs készülékeit is lehet tölteni. Nem ismert az Nb Solar Charging Station ára, még nem kezdődött meg a sorozatgyártás.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!