A hatóságok becslése szerint mintegy 2500, túlnyomórészt a Közel-Keletről származó bevándorló él abban a táborban, amely a Calais-i kikötőhöz vezető út mellett található. Ezek az emberek minden eszközzel megpróbálnak Franciaországból Nagy-Britanniába jutni, mert ott sok segélyt kapnak és beszélik a nyelvet.

Kinyitják a kamionok pótkocsijait és oda bemászva próbálnak átjutni a határon, de sokan egyszerűen csak lopnak a járművekből. Rengeteg friss élelmiszert szállítanak Nagy-Britanniába közúton, és az ilyen módon beszennyezett élelmiszert meg kell semmisíteni, a zöldségek és gyümölcsök romlandó mivolta miatt egyszerűen nincs lehetőség a fertőtlenítésre. A brit Freight Transport Association becslése szerint havi 2 millió font, azaz 863 millió Ft értékben kell kidobni élelmiszert, a helyzet olyan súlyos, hogy több fuvarozó cég inkább Hollandia felé kerül, és ott teszik kompra a járműveket Nagy-Britannia felé. A sofőrök nem mernek kiszállni a kamion fülkéjéből a bevándorlók nagy száma és amiatt, hogy többüknél is feszítővas van – azokkal törik fel a plombákat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!