Némileg hátráltathatja a villanyautók elterjedését, hogy az osztrák, cseh, német és svájci áramszolgáltatókat tömörítő érdekvédelmi szervezetek szerint már 2021-ben korlátozni kell majd csúcsidőben a magántulajdonban lévő töltőpontok áramfelvételét. A mintegy 109 millió fogyasztót képviselő 1646 hálózatüzemeltető vállalat szakmai szervezetei szerint a hálózatok utolsó szakaszában okozhatnak problémát – feszültségingadozás, akár áramszünet – a töltőn lévő villanyautók. A négy ország áramszolgáltatói 2021. január elsejével vezetik be a korlátozást, ami egészen 2025-ig fog tartani – az előrejelzések szerint addigra dolgoznak ki olyan megállapodásokat, amelyek megoldást jelenthetnek a problémára. A kisfeszültségű hálózatokban nincs annyi tartalék, ami elegendő lenne a villanyautók töltésére a normál lakossági felhasználás mellett, mert gyorsabban nő az energiaigény, mint ahogy a bővítéssel, új vezetékek és transzformátorok telepítésével tartani tudnák a lépést.

A jellemzően 11-22 kW teljesítménnyel dolgozó fali töltők szükségesek ahhoz, hogy a 300+ km megtételére elegendő akkumulátort egy éjszaka alatt fel lehessen tölteni, az áramszolgáltatók 5 kW-ra korlátozzák ezek áramfelvételét csúcsidőben, ami nagyjából a hazaérés és az elalvás közti időszakot jelenti. Ez azokat a potenciális villanyautó-felhasználókat érinti hátrányosan, akik napi autózásuk során közel a teljes akkumulátor-kapacitást elhasználják, tehát jellemzően a nagyvárosok közelében élő ingázókat. De falvakban is gondot okozhat, ha egyszerre sok villanyautót akarnak tölteni, mert az ilyen, jellemzően lakossági felhasználással üzemelő alacsonyfeszültségű hálózatoknál egyszerűen nem számoltak ekkora energiafelvétellel, akár egy darab nagy teljesítményű töltő is gondokat okozhat ilyen helyeken.

Szakértők szerint 2025 után is csak okos töltőkkel – tehát amelyeknek az áramfelvételét központilag lehet korlátozni szükség esetén – valósítható meg az elektromos autók otthon való töltése, tehát egy jó darabig nem változik majd a helyzet az érintett országokban. A nyilvános, fizetés ellenében igénybe vehető töltési lehetőségeket nem érinti a korlátozás, azonban ilyenek várhatóan csak hálózatfejlesztést követően jelennek majd meg a vidéki régiókban.