Rögtön szimpla, nyújtott és dupla fülkés karosszériával is bemutatta a hevrolet az új Colorado kisteherautót, amelynek európai forgalmazása még mindig nem eldöntött kérdés.

Az autóhoz kétféle dízelmotort kínálnak, a 2,5 literes 150 lóerős, nyomatéka 350 Nm, a 2,8 literes négyhengeres 180 lóerős, nyomatéka 440 Nm a széria ötös kézi váltóval, 470 Nm az opcionális hatfokozatú automatával. Alapáron csak hátsókerékhajtást kap az autó, az összkerékhajtás mindkét motorhoz feláras extra – a szélesített kerékjáratokkal, és az emelt hasmagassággal együtt.

Személyautós a belső tér, de lesz teherautósan célszerű is Személyautós a belső tér, de lesz teherautósan célszerű is

Luxus-felszereltségű személyautóként és munkagépként is lehet konfigurálni a Colorado-t, előbbi esetben elektronikus menetstabilizáló is van a fedélzeten. Az autó európai forgalmazásának sorsa még nincs eldöntve, egyelőre vizsgálják, milyen áron tudnák piacra dobni a járművet – az Euro 6-hoz igazított dízelek megdobják az árat. Ha pozitív döntés születik, 2013-ban beindulhat a Chevrolet kis pickupjának forgalmazása mifelénk is.

B oszlop nélküli a nyújtott fülke B oszlop nélküli a nyújtott fülke

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!