Nem személyautókra koncentráló Párizsi Autószalonon, hanem az ezzel párhuzamosan megrendezett, a haszonjárműves Hannoveri Autószalonon, tehát a cégközponthoz közel leplezi le a VW Haszonjárművek a legújabb tanulmányát, amely a jövőre várható következő generációs Transporter előzetese.

Első pillantásra nem teljes modellváltás, hanem egy igen alapos modellfrissítésre kerül majd sor abból az alkalomból, hogy végre a haszonjárművek is megkapják az alumínium-blokkos TDI-t. Az első sárvédők és a motorháztető marad, de nagyobbak a fényszórók, és a lökhárító is – korábban már volt példa arra, hogy a gyár megnyújtotta a Transporter orrát.

A karosszériaformának ma nincs megfelelője a kínálatban, a nyújtott fülkés pickupban csak ketten utazhatnak – a vezető mögött mobil iroda helyezkedik el, az anyósülés hátratolható, hogy a 20 colos képátlójú táblagépnek elég helye legyen. Ők ketten egyébként a munkaruhákat ránézésre cseppet sem elviselő bőrrel kárpitozott fotelekben foglalhat helyet. A plató oldalfalai lenyithatóak, és előrenyúlnak a fülkére. Ez a karakteres hátsó lámpával együtt annak köszönhető, hogy ezzel az autóval a harmadik generációs Transporternél bevezetett Syncro hajtásnak állítanak emléket.

Az emelt felfüggesztést még 30 mm-rel megtoldották, és hogy mindenki számára nyilvánvaló legyen, hogy a VW Tristar összkerékhajtású, a manapság elengedhetetlen, fényezetlen fekete műanyag körítés is ott van a karosszéria alsó felén. A motortérben már az új generációs, 2,0 literes biturbó TDI dolgozik, aminek 180-ről 204 lóerőre emelkedett a teljesítménye, a maximális nyomaték 450 Nm, és új a DSG váltó, amely már itt is hétfokozatú. A hatalmas méretű és biztosan nem könnyű Volkswagen Tristar 10 másodperc alatt gyorsul 100 km/órás sebességre, és legfeljebb 185 km/h-val száguldhat. A hírek szerint egyébként a Genfi Autószalonon ismerhetjük majd meg azt a Volkswagen T6-os Transportert, amelyen az itt látható jármű részleteit fedezhetjük majd fel.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!