A Nissan a házi tuningrészlege, a Nismo készíti a GT-R pályaautó-változatát, és az utcai modellel párhuzamosan a GT3-as versenyautó is megújult a 2013-as évre – igaz, itt egy kicsit mások voltak a szempontok.

Legfontosabb változás, hogy a 3,8 literes V6-os erőforrás új vezérműtengelyeket és a korábbinál strapabíróbb mozgó alkatrészeket kapott, azaz megbízhatóbb lett. Többféle teljesítménnyel is választható az erőforrás bajnokságtól függően, az alap teljesítmény 550 lóerő/637 Nm. Hozzányúltak még a váltóhoz, a felfüggesztéshez és a fékrendszerhez is.

Módosították az aerodinamikát, újak az első kiegészítő szárnyak és a hátsó spoiler. Megrendelésre gyártják az autókat, az európai specifikációjú Nissan GT-R GT3-asért legalább 95 millió forintnak megfelelő jent kell fizetni. És ezért a pénzért csak legyártják az autót, annak elszállítását Japánból már a megrendelőnek kell intézni.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!