Kétéves munkával építette meg egy spanyol úriember Tenerifa szigetén ezt a Ferrari FXX utánzatot, amely lényegében egy egyedi csővázra felépített versenyautó, az olasz szuperautóra erősen hasonlító megjelenéssel.

Különféle FIA előírásoknak is megfelel a konstrukció, tehát akár hivatalosan is használhatja versenyzésre az autót, feltéve ugye, hogy talál megfelelő kategóriát. Az ülések mögé egy BMW M5-ösből származó, 4,9 literes szívó V8-ast épített José Manuel García, amely az új verseny-kipufogónak és némi optimalizálásnak köszönhetően 462 lóerős.

Nincs nehéz dolga, hiszen az egész autó tömege folyadékok nélkül mindössze 820 kg. Elöl kettős keresztlengőkaros egyedi felfüggesztés, hátul A.Q1 típusú versenyautó-futómű dolgozik, Brembo-tól származik a fékrendszer. Elöl 10×18, hátul 12×18 colos OZ felnik vannak, Michelin verseny abroncsokkal. Természetesen van tűzoltórendszer is.

Az autót egyébként felkészítették a bevetésre, van tetőre szerelt orr- és farkamera, és az utaskabint is filmezi egy kamera, úgyhogy minden mozdulatát utólag ki lehet elemezni az autónak. Az új tulajnak már csak az autóért kért 75 000 eurót kell összeszednie, és abban kell reménykednie, hogy a Ferrari igen vérmes ügyvédei nem akadnak nyomára.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!