Nem egyszerűen csak a modellfrissítés hozományait kapja meg a 2020-as modellévű Volkswagen California lakóautó, annál továbbfejlesztették a lakótér legfontosabb elemeit is. Az új ágyak például kényelmesebb pihenést tesznek lehetővé, a feláras, a bal oldalfalon lévő konyha használhatóságán javítottak.

A legfontosabb újdonság – és a konyhával ellentétben az alapfelszerelések között található – a központi érintőképernyő, amelyről a lakórész funkcióit lehet vezérelni, de például parkolásnál a vízszintezéshez is segítséget nyújt a digitális kijelző. Van néhány új USB-töltési lehetőség, a hátsó szekrényeket roló helyett rendes ajtók fedik – a fafurnér világos vagy sötét színű lehet –, a LED világítással beállítható, mikor legyen „napfelkelte”, azaz milyen fényesre váltson a megvilágítás adott idő alatt.

Ahogy eddig, a jövőben is a Transporter összes hajtásával választható lesz a California – ez a 2,0 literes TDI-t jelenti legfeljebb 199 LE teljesítménnyel –, és az összkerékhajtás is elérhető. Alapfelszerelésként kapja a lakóautó az eSim-mel rendelkező fejegységet, a 9,2 colos központi képernyőért és a digitális műszeregységért felárat kell fizetni. Azzal, hogy hidraulikus helyett elektromos a kormányszero, több új vezetőtámogató rendszer jelent meg a kínálatban, például az oldalszél-segéd, a parkolósegéd vagy az utánfutó-segéd.