Az augsburgi Auto Frey Mazda-márkakereskedés az évek során 140 autóból álló gyűjteményt épített fel, és most az autógyár segítségével méltó helyre költözik a kiállítás. Egy ipari műemléknek számító vasúti raktárat újítanak fel, ahol több mint 1500 négyzetméteres területen 60-70 autót lehet majd megcsodálni.

Emellett lesz egy 640 négyzetméteres csarnok is, ahol rendezvényeket lehet megtartani, ehhez csatlakozik egy újonnan, de a régi épületek stílusában felépítésre kerülő 270 négyzetméteres szárny, ahol étterem és Mazda Classic üzlet is lesz majd. Nem csak Mazda-rajongókat, de más márkák kedvelőit-klubjait is szívesen várják majd a létesítményben.

A Wankel-motoron és az azzal szerelt járműveken lesz a fő hangsúly, például egy ilyen autószállító pickup és egy Parkway Bus is ki lesz állítva. Ezeken kívül még rengeteg olyan autó is látható lesz, amelyeket hivatalosan soha nem forgalmaztak Európában. A nyáron nyitja meg a kapuit az Európában egyedülálló Mazda-gyűjteményt felvonultató Mazda Classic Museum.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!