Miután egy újabb, hatalmas lakótelepet felépítettek, Dongying városa egy új autópályát kezdett építeni a korábbi családi házas övezetben. Majdnem mindenkivel sikerült is megegyezni a kisajátításról, de Ye Tan (72) és felesége, Shen (71) nem fogadta el a felajánlott kompenzációt. A város vezetői meg azon aggódtak, hogy ha kifutnak a határidőből, elveszítik a központi támogatást, ezért annak ellenére utasították a kivitelezőt az útépítés befejezésére, hogy a kis családi gazdaság állva maradt.

A navigációk adatbázisában már megtalálható az új útvonal, az azonban kimaradt a digitális térképről, hogy bizony nem akadálytalan az előrejutás. Sőt, még tábla sincs, ami figyelmeztetné az közlekedőket, egyszerűen csak egy fallal találják szembe magukat. Az autó- és motorkerékpár tulajdonos még szerencsének mondhatják magukat, hiszen a ház egyik oldala mellett a közlekedők által kijárt rövid földúton tudnak kerülni, de például a különféle akadályok miatt egy kamion vagy autóbusz már nem fér itt el.

Dongying városának vezetősége azzal próbál védekezni, hogy ők a központi kormányzat által elfogadott mértékű árat ajánlották fel az idős házaspárnak, de ők azt nem fogadták el, és így ők semmit nem tehetnek már ez ügyben. Tan úr és felesége továbbra is békésen él kis birtokán, egy kecskéjükkel és néhány csirkéjükkel közösen, és nem tervezik, hogy elköltöznek.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!