Mostanában nem unatkoznak az Opelnél, a szentgotthárdi beruházás része annak a programnak, amelynek keretében 2016-ig bezárólag 13 új motort, és 2018-ig 26 új modellt mutatnak be – a Fővárosi Állat és Növénykertnek átadott Birdie elektromos golfautó egyébként nincs ezek között.

A csendesség és a nulla helyi károsanyag-kibocsájtás miatt az Állatkert már egy ideje hasonló járművekkel látja el a kerítésen belüli szállítási feladatokat, és mivel hamarosan bővül a terület, ezen a téren is bővíteni kellett. Az Opel támogatásából megszerzett példány elsődleges feladata az „Állatok akcióban” bemutatók főszereplőinek szállítása lesz, de persze egyéb célokra is befogják majd szabadidejében.

Az ünnepélyes átadó alkalmából egyébként az Opel Magyarország lett a fél éves Sempala nevű zsiráf nevelőszülője is. Amíg az Opel Amperában egy benzinmotor, a zsiráfmintás golfautóban legfeljebb egy elé fogott póniló jelenti a hatótáv-növelést. Az Állatkert és az Opel is reméli, hogy nem csak tovább folytatják évek óta sikeres együttműködésüket, amely a Zenés Állatkerti Esték folytatását jelenti, de elmélyíthetik partnerségüket.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!