Június 24-én mutatják majd be az Alfa Romeo márka nagy reménységét, a 159-est váltó és világszerte piacra kerülő új limuzint – a legtöbben a Giulia nevet valószínűsítik -, de akik nem tudnak addig várni egy remek autóra, annak a nagy-britanniai Alfaholics cég szolgál egy kellemes meglepetéssel, a GTA-R 290 névre hallgató tuningautóval.

Ránézésre egy gyönyörűen felújított veterán Giulia Sprint kupét lát az ember, pedig ez a kocsi technikáját tekintve hozza a mai szuperautóktól elvárható szintet. A gyári acél karosszérián először is végighegesztették a lemezillesztéseket, ami merevebbé tette a felépítményt. A tömegcsökkentés érdekében a leszerelhető elemek – ajtók, motorház- és csomagtértető – karbonból készülnek.

Az Alfaholics által kifejlesztett 94 mm löketű főtengellyel már 2,3 liter a Twin Spark négyhengeres lökettérfogata, rozsdamentes acél kipufogórendszert és Motec benzinbefecskendezést kap az erőforrás, a teljesítménye 240 lóerő 7000/perc fordulaton. Ehhez a GTA-modellekben használt, rövid áttételezésű, 5 fokozatú kézi kapcsolású váltó csatlakozik, és persze önzáró differenciálmű is segíti a vezető dolgát. Elöl 300 mm-es féktárcsák és 6 dugattyús Superleggera nyergek, hátul 267 mm-es tárcsák és 2 dugattyús Superleggera féknyergek lassítanak.

Miután a sofőr kényelmesen elhelyezkedik a bőrrel borított Recaro kagylóülésben, és beállítja a pedálokat a megfelelő pozícióba, és kiválasztja, mennyire asszisztáljon az elektromos kormányszervo, akkor egy igazán gyors autónak örülhet. Kis gyakorlással kevesebb, mint 8 perc alatt szalad körbe a Nürbrugringen az Alfaholics GTA-R 290-es, amely egyébként a monacói dugóban araszolásra is tökéletesen alkalmas, hiszen légkondicionáló is van a fedélzetén.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!