Már pár hónappal ezelőtt megszellőztette a Puritalia nevű társaság, hogy egy új sportkocsin dolgozik, most pedig bemutatták az új autó számítógéppel generált képeit, jelezve, hogy a fejlesztési folyamat befejeződött, most indul az építés.

A karosszériánál a Shelby Cobrát próbálták megidézni, de arra is ügyeltek, hogy a hasonlóság ne legyen nagyon szembeötlő – egész jó munkát végeztek a formatervezők. A Puritalia 427 név is tisztelgés a legendás amerikai sportkocsi előtt, de nincs köze az autó motorjának (köbinchben kifejezett) lökettérfogatához, hiszen a haladásól egy 5,0 literes, 445 lóerős szívó V8-as gondoskodik, amelynek a nyomatéka 530 Nm. Csak viszonyításként az autó tömege 1089 kg, alu térvázra épül, a karosszériaelemeket karbonból sütik.

Az első prototípust követően már vesznek fel rendeléseket is a Puritalia 427-re, és a kedves ügyfelek mechanikus felöltővel is kérhetik az autót, ez esetben 605 lóerőnek és 640 Nm-nek parancsolhatnak majd. A felfüggesztés és a fékrendszer minden esetben ugyanaz, hiszen eleve a nagyobb teljesítményhez lövik be azokat. Alapfelszerelés a mechanikus önzáró differenciálmű és a (mechanikusan) állítható lengéscsillapítók, az elöl 19, hátul 20 colos felnik mögé rejtett 380 és 345 mm átmérőjű tárcsákkal dolgozó fékrendszert a Brembótól vásárolják. Csak két dolgot nem árultak el a Puritalia 427 kapcsán, hogy mikor és mennyiért lesz majd megvásárolható.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!