alvis1

Az Alvis márka jogtulajdonosai még 2011-ben jelentették be a 4.3 Tourer típus feltámasztását, de annak a limitált szériájával már végeztek, úgyhogy most új régi autókat vettek fel a kínálatba. Ezek ugyan még nem készültek el, de a mintát jelentő eredetieket a London Classic Car Show-n kiállítják. A legkülönlegesebb darab egy versenyautó lesz, az 1931-es 12/60-as modell alapján épített Powys-Lybbe Special több mint 145 km/h-s tempót ért el a Brooklands pálya döntött kanyarjában.
alvis2
Ennél pár évvel fiatalabb a két 4.3-as modell, az 1935-ös Sports Coupé a Bertelli-cég által gyártott karosszériával lesz elérhető, az 1937-es Drophead Coupé (vászontetős) pedig Lancefield felépítménnyel. Mindkét autó a maga 11,3 másodperces 0-96 km/h-s gyorsulásával akkoriban a szuperautók közé tartozott, és ma, 80 évvel később se kell szégyenkezniük.
alvis3
Végül, de nem utolsósorban az Alvis márka utolsó autóját, a TF21-es kupét is újra gyártani fogják, a Graeber karosszériás autó a termelés utolsó előtti évéből származik. Vételárakat egyik esetben se közöltek, csak annyit, hogy szigorúan limitált darabszámban lesznek majd elérhetőek az egyes újragyártott Alvis-típusok.

alvis4

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!