Egyelőre nem tudni pontosan, miért gyulladt egy Porsche 918 Spyder egy kanadai benzinkúton, a fényképeken és a videón már csak azt látjuk, hogy hatalmas lángokkal ég az autó. Minden valószínűséggel baleset történt, amelyben szerencsére senki nem sérült meg.

Jelen esetben az okozott némi bonyodalmat, hogy a sofőr a kútoszlop rossz oldalára parkolt, és a kocsi fölött áthúzva a pisztolyt kellett megtankolni a kocsit. Valószínűleg, amikor kivette a betöltőnyílásból a csövet, akkor loccsant a benzin az egyébként ennél az autónál oldalt kivezetett, még forró kipufogócsőre, ami aztán belobbant.

Ezt követően pedig olyan hirtelen kapott lángra a hibrid szuperautó, hogy a rendelkezésre álló eszközökkel már nem tudták megfékezni az autó megsemmisülését. Mire a tűzoltók kiérkeztek a helyszínre, már nem nagyon volt mit menteni, helyrehozhatatlanul megsérült az autó.

Egészen jól tartja az oltóvizet az utastér Egészen jól tartja az oltóvizet az utastér

A tanulság: legyen tisztában az ember azzal, melyik oldalon található az üzemanyag betöltőnyílása, és ne sajnálja azt az öt percet, amit esetleg azzal tölt, hogy a kútoszlop megfelelő oldalára áll. Akkor talán tovább élvezheti majd a német szuperautó-építés csúcsát.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!