A holland Hoogeveen városában az egyébként békés Sterrenlaan utca lakóinak nyugodalmas estéjét szakította félbe a BMW M3-as ámokfutó sofőrje. Az utca torkolatától száz méterre vesztette el az uralmát az autó felett, az eredmény négy totálkáros autó.

A balesetet okozó BMW a felborulva állt meg, a sofőr és 12 éves fia ki tudott mászni a roncsból. A 2008-as gyártású sportkocsit egyébként szombaton vásárolta a sofőr, a vezetési tudása hétfő estig volt elég a 420 lóerő megzabolázására.

A BMW-n kívül három parkoló autó lett totálkáros, két másikat a kerítésnek lökött az elszabadult autó, gyalogos szerencsére nem sérült meg a balesetben. A rendőrség szerint a vezető nem volt ittas, az autót lefoglalták további vizsgálatok céljából. Például azt is ki lehet olvasni a fedélzeti számítógépből, hogy az elektronikus menetstabilizáló ki volt-e kapcsolva a baleset idején. Ha igen, az szándékosságot feltételez, és súlyosabb büntetésre számíthat a sofőr.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!