A 2,0 literes benzinmotorjának eddigi legerősebb, 300 lóerős változatát mutatta be a Jaguar, a 300 Sport jelzésű modell az XE és az XF karosszériában is elérhető lesz. Természetesen a kisebb karosszériában nagyobb élményt nyújt a 8 fokozatú automatikus váltóval és összkerékhajtással rendelkező hajtáslánc, rendhagyó módon demonstrálta mindezt az autógyár.

A holland Flevonice közelében kialakított, 3 kilométer hosszú jégpályán mérték össze az autó és Liu Shaolin Sándor gyorskorcsolyázó tudását. Az autó volánja mögött az elektronikus beavatkozórendszerek fejlesztéséért felelős mérnök, Sean Haughey ült, az anyósülésen pedig Liu Shaolin Sándor barátnője, a brit korcsolyázó Elise Christie ült. 3 perc 3 másodperc alatt, 57,9 km/h-s átlagsebességgel teljesítette a kört az autó, a magyar sportolónak 4 perc 4 másodpercre volt szüksége ehhez.

A 300 Sport modellek közös jellemzője a selymesfényű sötétszürke karosszériadíszek, az első sárvédőkön és csomagtérfedélen elhelyezett jelvény, a felnik 19 vagy 20 colosak. Az utastérben sárga cérnával dobják fel a fekete bőrkárpitot, a kormányra jelvény, a fejtámlára dombornyomott jelzés kerül, alapfelszerelésként adják az egyébként feláras fejegységet.