Úgy tűnhet, alig érkezett meg a Honda Civic Type R közénk, Michelisz Norbi se élte be még a szolgálati autóját, és máris búcsúzik közülünk a japán versenyző. Csodálkozni valójában nem szabad, hiszen nagyon sokáig tökéletesítették a mérnökök a konstrukciót, amely aztán csak a típus életének utolsó hónapjait színesítette meg. Nagy-Britanniába kerül az utolsó 100 példány, méghozzá különleges Black Edition megjelenéssel.
civic2
A névnek megfelelően fekete fényezést kap a karosszéria, a különleges mivoltára egyedül a hátsó légterelő vörös oldalfalai utalnak. A belső térben is a vörös szín fokozott használatával jelzik az autó különlegességét. Noha az új generációs ötajtós Civicet már gyártják Swindonban, az európai piac számára még készítik az „előzőt” is, ezeknek a gyártását zárja majd le a Nagy-Britanniában márciustól kapható Black Edition limitált széria 100 példánya.
civic3
Túlságosan sokáig nem maradunk Type R nélkül, hiszen a japánok most nem várnak az életciklus második felééig azzal, hogy piacra dobják a forró ferdehátú változatot. Sőt, nem sokkal a piaci forgalmazás megindulását követően már megvásárolható lesz az új Civic Type R. Egy nagy újdonságra lehet számítani, a hírek szerint a 6 fokozatú, kézi kapcsolású váltó helyett a jövőben fokozatmentes automatikus váltóval is lehet majd párosítani a több mint 300 lóerős turbómotort.

civic4

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!