Az Egyesült Államokban már a kereskedésekben van az új ötajtós Honda Civic, amelynek most tartják a hivatalos világpremierjét a Párizsi Autószalonon. Hogy valami újdonságot azért a fizető vendégek is kapjanak, a japánok megmutatják nekik az új Type R prototípusát. Utóbbi jelző is csak annak tudható be, hogy a műszaki részletekről még nem beszélnek, de a forma már véglegesnek tekinthető – a 2018-as modellévet emlegetik a nagy teljesítményű változattal kapcsolatban, szóval 2017 augusztusát követően várható a megjelenése.
civic2
Extra légbeömlőt vágtak a motorháztetőn, kiszélesítették a kerékjáratokat, szellőzőnyílások kerültek az első sárvédőkre, hangsúlyos a diffúzorbetét a hátsó lökhárítóban, amelynek közepén két hatalmas és egy kisebb kipufogócső látható – az egészen, beleértve a felniket is piros díszcsíkot húztak végig. A prototípusnál különleges, szálhúzott megjelenésű bevonatot alkalmaztak.

A hajtás a ma alkalmazott 2,0 literes, 306 lóerős turbómotor továbbfejlesztése lesz, a 6 fokozatú kézi kapcsolású váltó is marad várhatóan, a hírek szerint azonban az egyszerű önzáró helyett elektronikusan vezérelt zárású differenciálművet kap majd az új Honda Civic Type R, amelynek végleges változatát a jövő év elején ismerhetjük majd meg.

civic3

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!