A GR Yaris a második olyan GR-modell, amit a nemzetközi piacokon bevezetnek; a Toyota Gazoo Racing első ilyen sportkocsija a tavaly visszatérő legenda, a Toyota GR Supra volt. 2017-ben a Toyota visszatért a FIA Rally Világbajnokságba, ahol 2018-ban öt győzelmet aratott és megszerezte a gyártók bajnoki címét, idén pedig mindezt az egyéni bajnoki címmel sikerült megkoronáznia. A TGR most egy vadonatúj sportkocsi érkezését jelentette be: egy olyan autóét, amiben egyesül mindaz a fejlett technológia, tudás és tapasztalat, amit a WRC-futamok csiszoltak tökéletessé.

A január 10-12 között megrendezésre kerülő Tokiói Autószalonon való bemutatkozásig az új modellt a TGR jellegzetes vörös-fekete-fehér álcafestése takarja majd, a gép első dinamikus bemutatkozására Japánban, a Toyota Gazoo Racing Fesztiválon került sor 2019. december 15-én.

A Toyota elnöke, Akio Toyoda (aki „Morizo” kódnéven a TGR mesterpilótája is) nemrégiben egy utolsó tesztet végzett az autóval, egészen a végső határig hajszolva a gépet, és jó nagy port ver fel.