Brazíliában sportkocsit próbáltak meg faragni a Fiat Bravo kompaktból, és azt kell mondanunk a hivatalos képek láttán, hogy egyáltalán nem végeztek rossz munkát a Latam Design Centerben dolgozó munkatársak.

Hatalmas légbeömlő került a Bravo Xtreme nevű autó orrára, a rácsra fényezték rá a márkanevet, a kiszélesített kerékjáratokba hatalmas méretű és feltűnő felniket pakoltak, hátul meg jól látható módon vezették ki az oldalankénti 1-1 kipufogócsövet. Utóbbi nem csak riogatás, hanem kell is a motornak, amely a nálunk is forgalmazott 1,4-es T-Jet turbómotor. Persze egy kicsit hozzányúltak, hiszen a brazíliai Fiat Linea márkakupa-versenyautókból vették át az erőforrást, aminek a teljesítménye 253 lóerő 6600-as fordulaton, maximális nyomatéka 332 Nm 5000-nél. Az utastérben csak a műszeregységet piszkálták meg, a fordulatszámmérő hátlapja piros, a sebességmérőé fehér. Sajnos nem várható, hogy a gyár megvalósítja ezt a vad Bravót, úgyhogy muszáj lesz kivárni, amíg valamelyik tuningcég piacra dobja a megfelelő lökhárítókat.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!