A SEMA tuningkiállításra készítette el a Toyota a Sequoia elnevezésű óriási méretű szabadidő-autó alapján a DragQuoia elnevezésű gyorsulási versenyautót, amelyet az eredetihez hasonlóan családi használatra szánnak – négy darab felnőtt és egy gyermek méretű versenyülést helyeztek el a karosszériában.

Noha az 5,7 literes V8-asra egy kompresszort is szereltek, az 560 lóerős teljesítményt meg rövid ideig nitro-befecskendezéssel még tovább növelik, a végeredmény nem túl versenyképes, hiszen a 2600 kg-os saját tömeget mindössze 725 kg-mal tudták csökkenteni. Ez induláskor hátrány, a hatalmas homlokfelület meg a negyed mérföldes táv második felében nehezíti a dolgot.

Még nem volt éles bevetése a Toyota DragQuoiának, de úgy számolnak a készítők, hogy 9-10 másodperces eredményt ér majd el az autó a versenypályán, de biztos felejthetetlen élményt nyújt majd azoknak, akik beleülhetnek majd.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!