A Utah államban található Syracuse városában gondolta úgy szombat délután egy 14 éves fiatalember, hogy megy egy kört nagyapjának autójával, és annak tudta nélkül elvitte a Hyundai Velosterét. A nagyapa bejelentette az autólopást, a rendőrök meg elkezdték keresni a járművet, amelyet hamar megtaláltak, miután tippet kaptak a szociális médián közzé adott körözésre.

Miután a Syracuse-i rendőrök megtalálták az autót, annak vezetője menekülni kezdett előlük, eközben áthajtott a gyermekekkel teli Founders Park-on, alig pár méterre kerülve el az ott játszókat. Ekkor a rendőrök ugyan abbahagyták a közvetlen üldözést, de az hamar újraindult, miután a környéken járőröző többi rendőr karjaiba száguldott a tettes. Menekülés közben pedig újra a park felé vette az irányt.

Ekkor lépett akcióba Bryson Rowley, aki úgy volt vele, hogy az emelt hasmagasságú Ram pickupja segítségével véget vet az őrült száguldásnak, mielőtt nagyobb tragédia következik be. Amint felbukkan az utcasarkon a menekülő Hyundai, egy kormánymozdulattal elé rántja hatalmas teherautóját, és a bekövetkező frontális ütközéssel véget ér a hajsza.

Érdekes látni az ütközés utáni állapotot rögzítő képen, hogy a személyautó lényegében megsemmisült, a Ram-on pedig alig lett pár karcolás; bár azért érdemes beméretni az alvázat meg a futóművet, hogy minden a helyén maradt-e. A rendőrök megköszönték a Ram tulajdonos segítségét az autótolvaj elfogásában, a balesetben senki nem sérült meg, a 14 éves fiatalembert az illetékes fiatalkorúakat fogadó fegyházba szállították.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!