Nem sokkal azt követően, hogy a Honda azzal dicsekedett, milyen alacsony fogyasztással hajtott körbe európán egy Civic kombi, a Volkswagen is hasonló rekordról számol – egy kontinenssel odébb. A „48 egybefüggő USA-tagállamban, nem hibrid autóval elért alacsony fogyasztás” rekordját döntötte meg egy Golf TDI, amely 81,17 mérföld/gallon, azaz 2,89 l/100 km-es fogyasztást ért el.

Összesen 13 247,7 kilométert tett meg az autó 16 nap alatt, összesen 83 885 Ft értékben költöttek gázolajra – jól látszik, mennyivel olcsóbb az üzemanyag az Egyesült Államokban, hiszen hasonló futás alatt ennek több, mint kétszeresét költötték a hondások. Június 22-én indult az autó a Volkswagen of America székhelyéről, és július 7-én tért oda vissza, az elsődleges autóvezető Wayne Gerdes újságíró volt, rajta kívül a gyári Bob Winger ült még az autóban, néha a volán mögött. A szériaállapothoz képes különösen alacsony gördülési ellenállású Goodyear abroncsokat kapott a Golf TDI, egyedi fóliaborítást, illetve különféle, az autó mozgását és üzemanyag-fogyasztását rögzítő műszereket.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!