Hivatalosan is bemutatkozott és elkezdték forgalmazni a kínai JMC Teshun kisteherautót, ami nem más, mint az 1986-os Transit Classic kisteherautó megjelenésében módosított változata. A kémfotókhoz képest nem lett szebb a látvány, de egy haszonjárműnél amúgy is csak sokadlagos ez a szempont. Amúgy annyira spórolósak voltak az átalakításnál, hogy például a dísztárcsákat se módosították.

Miért gyártanak még egy ilyen, már többször elavult konstrukciót? A válasz egyértelműen az ár, az alapmodell (csak zárt karosszéria van, nincs platós) 4 millió Ft-nak megfelelő jüanba kerül, és a csúcsmodell is alig 5,6 millió Ft-nyi jüanért vihető haza – utóbbi már a 15 személyes utastérrel rendelkező kisbusz!

A márkanévváltás és az orr átszögelése során kicserélték a motorokat, alap a 2,4 literes Mitsubishi benzines 136 LE/200 Nm teljesítménnyel, a dízel a JMC saját fejlesztésű, 2,8 literes négyhengerese 116 LE/285 Nm teljesítménnyel. A váltó minden esetben ötfokozatú, kézi kapcsolású. Amúgy a JMC Teshun megjelenésével egy időben a Ford kínai forgalmazója 3 ezer jüannal, azaz 122 ezer Ft-tal drágította meg az aktuális Transit vételárát, így hagyva több teret a piacon a régi-új ősnek.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!