Ha valaki ittasan ül autóba, akkor nemcsak a saját életével játszik, hanem mindenki máséval is, aki mellett, előtt, mögött elhalad, elvégre csak egy tizedmásodpercnyi kihagyás is elég, hogy megtörténjen a baj. Moldovában ezt pedig meg is tanítják most az autósoknak egy életre…

Az ittas vezetést minden országban máshogy büntetik, és mindenhol más a határ. Van, ahol egy-két sör még belefér, úgyis kocsiba lehet ülni, máshol, mint például Magyarországon is, zéró tolerancia van, azaz semmilyen alkoholt nem lehet fogyasztani vezetés előtt.

Aztán van, ahol pénzbírsággal megússza, ha valaki megszegi ezt a szabályt, megint máshol pedig azonnal elkobozzák, jobb esetben a jogosítványt, rosszabb esetben az autót is.

Moldovában azonban most úgy döntöttek a publika.md beszámolója szerint, ennél sokkal különlegesebb büntetésre van szükség, hogy az autósok megtanulják, milyen veszélyes is az ittas vezetés.

Ittas vezetés? Irány a hullaház!

Így tehát a hírek szerint elindítottak egy programot, melyben a kisebb mennyiségű alkoholt fogyasztó sofőrök visszaszerezhetik a korábban elvett jogosítványukat, ám ezt csak egy óriási feltétellel tehetik: legalább három hónapig egy helyi hullaházban kell dolgozniuk, és segíteni a boncolásban és a halottak testének tisztításában.

Mindezért az „élményért” pedig fizethetnek kicsit több mint 60 ezer forintot.

A helyiek remélik, ezzel sikerül megértetni az autósokkal, milyen vékony vonal választja el az életet a haláltól.