A Whatcar? Nevű magazin 900, a Co-op nevű biztosítótársaság pedig 1000 autóvezetőt kérdezett meg arról, mivel töltenék azt az időt, ami azzal szabadul fel, hogy az autójuk átveszi a saját irányítását. A leggyakoribb válasz mindkét esetben a szundikálás volt.

A pihenésen kívül az utastérsakkal való beszélgetés, az internetezés és a tévézés volt, de a Whatcar? Újság felmérésében két válaszadó úgy nyilatkozott, hogy szexelne. A legtöbben egyébként gyorsforgalmi úton engednék át az irányítást a számítógépnek, de sokan a dugóban araszolásról is lemondanak. A Co-op felmérésében kifejezetten fiatal, 17-25 éves autóvezetőket kérdeztek, 26 százalékuk remélte azt a robotautó megjelenésétől, hogy nyugodtan ihatnak majd alkoholt. Mindkét felmérésben a válaszadók közel fele úgy nyilatkozott, hogy nem szívesen engedi át az irányítást az elektronikának, mert egyszerűen nem bízik meg abban, hogy az tényleg képes elkerülni az ütközéseket. Érdekes módon a felmérésekben az nagyon fel se merült, hogy vezetés közben használhatnák telefonjukat az emberek, mert ezt már ma is megteszik – a legtöbben kihangosítóval, de sokan egyszerűen szabálytalankodnak, és kézben tartják a készüléket.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!