Szinte mindenki tud néhány olyan autónevet felsorolni, ami valamilyen nyelven kifejezetten derogáló értelemmel bír. Nem véletlen, hogy a legendás Mitsubishi Pajero a spanyol nyelvterületen Montero néven ismert, de a Nissan Almera Tino-t is sokan megmosolyogják; Magyarország túlságosan kis piac volt ahhoz, hogy emiatt megváltoztassák a típus elnevezését.

Hasonló bakiba futott most bele az Audi Franciaországban, ráadásul egyre mélyebb gödröt ás magának a cég, hiszen csak most indult az e-tron modellek diadalútja. Jelenleg az Audi A3 e-tron kábeles hibrid az egyedüli, amely ezt a nevet viseli, de az új R8-asból már lesz tisztán elektromos e-tron változat, és az új Q7-esből is készül majd kábeles hibrid e-tron. De mi is a baj ezzel a műszóval? Tessék bármelyik internetes fordítóprogramba beírni francia nyelven az étron kifejezést, és nézzék meg, mit dob ki válaszul a szótár: szar. Nem egyszerűen rossz, hanem azon belül is a legalja.

Az Audi pedig gőzerővel nyomatja ezt a nevet a hirdetésekben, hiszen ez a különösen alacsony fogyasztású modellek jelzése, márpedig a CO2-alapú adózás idején muszáj az ilyet előtérbe helyezni. Úgy tűnik egyébként az értékesítési darabszámok alapján, hogy a francia ügyfelek nem hagyják magukat félrevezetni az által, hogy szarnak hívja a gyártó a termékét. Ilyenkor jól jön a „típusjelzés törlése” opció.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!