Az aktuális BMW 7-es újdonsága az volt, hogy az 5-össel (és az 5 GT-vel) közös alapokra épült. Most ennél is nagyobb változást hoz majd a modellváltás, amely 2015 végén esedékes, de már most tesztelik az újdonságot.

Alaposan ki kell próbálni a prototípusokat, azok ugyanis a bajor márka (és a világ első) olyan autói lesznek, amelyek fém-karbon vázra épülnek. A magas költségek miatt nem lesz teljesen műanyag a felépítmény, de mindenképpen csökkenteni kell a tömeget annak érdekében, hogy lejjebb menjen a fogyasztás is. Utóbbi érdekében már a BMW is kínál majd négyhengeres motorokat a csúcsmodelljéhez, a Mercedes (S 250 CDI) és az Audi (A8 Hybrid) után ők is beadják a derekukat. Jelenleg csak egy hibrid változat van, a következő generációs BMW 7-esből több is várható. A V12-es erőforrást azért megtartják, Kínában, Oroszországban és a Közel-Keleten eladhatatlan lenne az autó nélküle.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!