Felszólította a Ford az Escape szabadidő-autó (nálunk hamarosan Kuga-ként lesz megvásárolható) azon vásárlóit, akik az 1,6 literes EcoBoost turbómotorral rendelték meg autóikat, hogy azonnali hatállyal függesszék fel azok használatát, sehová ne menjenek velük, és hívják fel márkakereskedőjüket, aki trélerrel visz nekik egy csereautót, és a szervizbe szállítja az ő kocsijukat.

Az ok ezúttal, hogy egy benzincső kiszakadhat, és a forró motorblokkra spriccelő benzin begyulladhat. Eddig három eset ismert, két autó a gyárban égett ki, és egy kanadai vásárló autója is megsemmisült. A javítás egyébként egy óra alatt elvégezhető, azonban egyelőre nincs elég pótalkatrész (megfelelően hajlított benzincső), ezért kapnak az ügyfelek csereautót addig, amíg vissza nem kapják a sajátjukat. A 2,0 literes EcoBoost turbómotorral és a 2,5 literes szívómotorral szerelt Ford Escape szabadidő-autók nem érintettek ebben a visszahívásban. Azokkal csak a fékezést akadályozó padlószőnyeg miatt kell felkeresni a szervizt. Vajon a jövő héten hány visszahívást rendelnek el az autóval kapcsolatban?

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!