Teljesen új karosszériát készítettek az Isuzu D-Max alvázára a Mazda formatervezői, az új BT-50-es igazodik a márka személyautóihoz, elölről akár a CX-5-össel is össze lehet keverni a Kodo arculatot magán viselő haszonjárművet – persze a pickup sokkal nagyobb méretű. Első körben egyébként csak a csúcsmodellt leplezték le, amely a legtöbb csillogást, az esztergált felületű könnyűfém felniket kapja, később ismerhetjük majd meg az igazi munkaautókat.

Nemcsak kívül, de belül is teljesen egyedi a Mazda BT-50-es megjelenése, és az első sajtófotón barna bőrrel borított, puha műanyagból készített belső teret látunk, ami a duplafülkés, 3,0 literes turbódízellel (190 LE/450 Nm) szerelt luxusváltozat sajátja lesz, a váltó hatfokozatú kézi kapcsolású vagy automatikus lehet. Piactól függően az Isuzu 1,9 literes turbódízelével (150 LE/350 Nm) is választható lesz majd az új Mazda BT-50-es, amelynek európai forgalmazásáról egyelőre nincs szó.

Ahogy a többi hasonszőrű pickup, úgy az összkerékhajtású Mazda BT-50 is 3,5 tonna tömegű fékezett utánfutót húzhat, a terhelhetősége pedig 1 tonna.