Az EarthCruiser vállalkozás arra specializálta magát, hogy összkerékhajtású alapon épít lakóautókat, most a GMC segítségével készítették el a Hummer EV pickup expedíciós változatát. A költségeket nem árulták el, de a normál – dízelmotoros pickupból épített – hasonló EartCruiser lakóautók 350 000 dollárnál kezdődnek, ehhez minimum a villanyautó-felárat hozzá kell számolni.

A GMC Hummer EV EarthCruiser felépítménye karbonból készül, mozgásképes állapotban 228 cm a magasság, amely lakómódban 298 cm-re növekedik a tető felnyitásával, a felnyitható részben (a belmagasság meghaladja a 2 métert, az ágy felett 89 cm) 3 rétegű ponyva az oldalfal, ami hőszigetelt is, tehát fűthető a lakótér. Utóbbiban segít a 605 W teljesítményű napelem, ami a lakórész 6 kWh kapacitású, 12 voltos lítium-ion akkumulátorát tölti, és elsősorban az indukciós főzőlap, a fagyasztós hűtő és a fűtés energiaellátásáért felel, de persze elektromos készülékek működtetésére/töltésére is lehetőség van. Optimális használat mellett a lakórész akkumulátora 7 napi külső töltéstől független üzemelést tesz lehetővé.

Noha maga a kiindulási autó 5 személyes, a lakórész 2 emberre van szabva, ők teljes méretű ágyat kapnak, rengeteg tárolóhelyet, konyhát. A frissvíz-tartály 51 literes, a szürkevíz-tartály 26 literes, külső-belső zuhany, szűrt és szűretlen csap van a fedélzeten. Vannak kívülről hozzáférhető zároló tárhatók is szerszámok (balta, stb.) számára, az EarthCruiser lakófelépítmény rendszereinek működtetésére van egy 7 colos belső érintőképernyő, illetve egy kisebb külső érintőképernyő is, utóbbival oldható meg a kulcsnélküli bejutás a lakórészbe (kód beadása), illetve a külső világítás vezérelhető róla. A GMC Hummer EV EarthCruiser expedíciós autó a Overland Expo Mountain West kiállításon debütált, arról nem szól a sajtóközlemény, hogy a járművet a GMC vagy az EarthCruiser forgalmazza-e.