Fotó: police.hu

Az utóbbi időszakban megszaporodtak a bejelentések katalizátorlopásokról a Győri Rendőrkapitányságon, a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságon március 14-én nyomozást rendeltek el, mivel ismeretlenek előző nap éjszaka, egy mosonmagyaróvári üzem telephelyén, két gépkocsi katalizátorát vágták le, majd lopták el. Ebben az időszakban, a városban, valamint Győrben több hasonló bűncselekmény elkövetéséről is bejelentést tettek a rendőrségen.

Adatgyűjtés eredményeként a nyomozók látókörébe került egy román hatósági jelzésű, Volkswagen típusú gépjármű, amivel a gyanú szerint a tolvajok közlekedtek. A mosonmagyaróvári rendőrök május 17-én a délutáni órákban – információ alapján – megállították a járművet Kecskemét külterületén, majd elfogták az abban tartózkodó, és a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható román állampolgárokat. A megállított gépkocsi átvizsgálásakor az intézkedők több katalizátort, illetve az elkövetéshez használt eszközt találtak, amiket lefoglaltak.
A 24 és 27 éves férfit a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságra előállították, ahol – őrizetbe vételük mellett – lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket. A nyomozók vizsgálják az elfogott személyek szerepét további mosonmagyaróvári, illetve győri katalizátorlopás esetében is.