Ahogy korábban, a frissített Suzuki Swiftnél is kétféle hűtőrács közül lehet választani, és opcióként krómos díszítés is elérhető az alap-mintához. A Swift Sport-ról érkezik a sárga szín, amelyet ezüst tetővel adnak, a narancsmetál szín pedig fekete tetővel is választható mostantól. A külső változásokat az áttervezett felnik teszik teljessé.

Az 1,2 literes benzinmotort használja a 12V-os lágy-hibrid (3,1 LE/50 Nm villanymotor) és a full-hibrid (13,6 LE/30 Nm villanymotor) modell is, utóbbinál széria a robotizált váltó, míg a lágy-hibrid kézi kapcsolású vagy fokozatmentes automatával kérhető. Amíg a lágy-hibrid változat fogyasztása CVT-váltóval 4,8 l/100 km, az öntöltő hibrid 4,4 l/100 km-t tud a WLTP-szabvány szerint.

Igazán nagy előrelépés a vezetőtámogató rendszerek terén történt, a parkolás megkönnyítésére elérhető a körkamera-rendszer, van hátsó keresztirányú forgalomfigyelő aktív fékezés funkcióval, a sávtartó rendszer a holttérfigyelővel együtt aktívan dolgozik a balesetveszélyes helyzetek elkerülése érdekében. Japánban május 25-én indul a felfrissített Suzuki Swift forgalmazása, míg Magyarországon a nyáron várható a típus megjelenése.