A Google egyik igazgatója, bizonyos Benjamin Sloss adta a legtöbb pénzt azért a Ferrari 599XX versenyautóért, amelyet az Emilia-Romagna régióban bekövetkezett földrengés utáni helyreállítás támogatására szervezett az olasz gyártó.

Összesen 1,8 millió euró folyt be az árverésből, ebből csak a képeken látható autó 1,4 millió eurót eredményezett. Nem csoda, hogy ezek után a Ferrari szívesen teljesítette a vásárló kívánságát, aki a sportkocsi-gyártó hagyományos, sárga színében kérte az autót. Modena városa után a sárga a Ferrari hivatalos színe, ez látható a márkaemblémán is, a piros az olasz nemzeti motorsport-szín, amelyet csak az ötvenes évek végén szavaztak meg.

Az Olasz Nagydíjon adták át új tulajdonosának az autót, Luca di Montezemolo, Fernando Alonso és Felipe Massa is jelen volt az eseményen. Azt nem árulta el Benjamin Sloss, mit fog kezdeni az autóval, haza viszi-e magával az autót az Egyesült Államokba, vagy a Ferrari gondjaira bízza, és az olaszok által szervezett pályanapokon használja majd.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!