Az első, összkerékhajtású JCW modell a Countryman alapján készül, és hamarosan már megvásárolható is lesz. A szokásos harcias megjelenés mellett még az új fejlesztésű 1,6-os turbómotor érdemel említést.

Módosított turbófeltöltőt, Valvetronic szelepvezérlést és egyébként a versenysportban használatos anyagokat-felületkezeléseket használnak az 1,6-os turbómotornál, amelynek a teljesítménye 218 lóerő, maximális nyomatéka 280 Nm, túltöltéssel rövid ideig 300 Nm is lehet. Alapáron hatfokozatú, kézi kapcsolású váltót adnak mellé, extraként hatfokozatú, automatikus is kérhető – az ALL4 összkerékhajtás minden esetben ott van a fedélzeten.

A felfüggesztést áthangolták, 10 mm-rel kerül közelebb az aszfalthoz a karosszéria. Ezen kívül még nagy teljesítményű fékek, és alapáron 18, felár ellenében 19 colos felnikre húzott abroncsokkal javítják a Mini Countryman John Cooper Works vezethetőségét. A 100-as sprint mindkét esetben 7,0 másodpercig tart, kézi váltóval 225, automatával 223 km/h a végsebesség.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!