Úgy tűnik, a következő generációnál újra egyesülnek a világ különböző részein kínált Honda Civic-ek, mármint ami a technikát illeti, hiszen továbbra is a helyi piac igényei szerinti karosszériákkal kínálják majd a kompakt autót: nálunk ötajtós, máshol kupé és lépcsős hátú a karosszéria.

Európában csak a jövőre esedékes a modellváltás, a folyamat Genfben kezdődik a Civic X tanulmány bemutatásával, és nagyon úgy tűnik, hogy elszakadunk az egyterűsen magas építéstől, amelynek a helyére egy nyújtott megjelenésű karosszéria lép. Kétszer is oda kell nézni ahhoz, hogy megkülönböztesse az ember ezt az autót az észak-amerikai limuzintól (annál már megvolt a generációváltás), de aztán azt veszi észre, hogy minden porcikájuk eltérő.

Az ötajtósnál V alakú az ott megjelenése, másként hullámzik a lemez az oldalfalon, ahol csak nagyjából hasonló az ablakok körvonala. A hátsó rész teljesen egyedi, takaros ki spoilert látunk a szélvédő közepén. Hátul C illetve D alakúak a lámpák, amelyeket fénycsík köt össze, elöl a Renault-által alkalmazott, patkó alakú LED-es menetfényeket látjuk. Az új generációs Honda Civic nagy újdonsága lesz, hogy turbós benzinesekre váltanak (1,0 és 1,5 literes lökettérfogat), a nemrég piacra dobott Type R utódlására pedig leghamarabb egy évvel a generációváltást követően kerül majd sor.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!