Alig néhány nappal az Audi Q3-as szabadidő-autó érkezését jelző rajzok után az ingolstadti gyár két újabb modelljéről is hivatalos vázlatokat tettek közzé. A háromajtós A3-ason kívül az R8 GT Spyder az újdonság.

Mivel Genfben már megismerhettük az Audi A3-as lépcsős hátú változatát – amelyet Győrben fognak majd gyártani -, a háromajtós változat igazából már nem okoz meglepetést. Ami esetleg feltűnhet az átlagos szemlélőnek, az a hiányzó tetőív. Valószínűleg azért, nehogy összekeverjék az emberek a kompakt autót az A1-es kisautóval, az A3-as C oszlopánál egyenesen fut az ablak lefelé, nem ívesen.

Nagyobb teljesítmény, alacsonyabb tömeg: csak limitált számban készül a legvadabb, vászontetős R8-as Nagyobb teljesítmény, alacsonyabb tömeg: csak limitált számban készül a legvadabb, vászontetős R8-as

Az Audi R8 GT Spyder neve már mindent elárul, amit csak tudni érdemes az újdonsággal kapcsolatban. A GT nagyobb teljesítményű V10-es motort (560 LE) kap, és a tömegéből is lefaragnak úgy száz kg-ot. Mindezt most vászontetővel is elérhetővé teszik a vásárlók számára, valószínűleg a kupéhoz hasonlóan az R8 GT Spyderből is csak 333 darabot készítenek majd.

Csak a C oszlop környékén hoz újat a háromajtós A3-as a genfi tanulmányhoz képest Csak a C oszlop környékén hoz újat a háromajtós A3-as a genfi tanulmányhoz képest