Egyelőre még csak néhány vázlatrajzot közölt a NEVS az általa birtokolt svéd autógyártó jövőjéből, 2017-ben négy új fejlesztésű autóval és a régi Saab 9-3-as villanymotoros változatával indítaná újra a termelést Trollhättanben, illetve a most még épülő kínai üzemében. Tehát annak ellenére, hogy igazából nincs kézzelfogható autója illetve márkaneve se a cégnek, máris eladtak 150 ezer autót!

A Panda New Energy nevű cég 11 milliárd eurót fizet a NEVS-nek, ezért cserébe 150 ezer darab villanymotoros 9-3-ast, 100 ezer darab egyéb villanymotoros járművet (kerékpár, robogó, személyes mobilitási eszköz) és ezekhez kapcsolódóan szolgáltatásokat (karbantartás, on-line kapcsolattartás) kapnak. A Panda New Energy környezetkímélő autókra specializálódott flottakezelő, amely jellemzően sofőrrel együtt biztosítja az autót ügyfeleinek, a most aláírt megállapodás garantálja, hogy ez lesz a világon a legnagyobb, ilyen szolgáltatásokat nyújtó vállalkozás. A szerződés részleteiről még annyi ismert, hogy a negyedmillió autót 2020 végéig kell leszállítania a NEVS-nek, a Svédországban legyártott fényezett karosszériákat Kínába szállítják, ahol az elektromos hajtást beléjük építi . Mi lesz itt, ha elkezdenek autókat is gyártani, nem csak eladják őket?!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!