A biztonsági kamerák felvétele alapján hétfő este 11 óra körül két ember ment be a Porsche Centre Bolton márkakereskedés szomszédságában található raktárba, majd nem sokkal később lángolni kezdett az épület – a tettesek valószínűleg egy hátsó ajtón keresztül menekültek el.

Mire a tűzoltók a helyszínre érkeztek, három Porsche teljes terjedelmében lángolt, az oltást nehezítette a sűrű füst. Az 50 tűzoltó gyorsan lokalizálta a lángokat, az oltást követően még egy napon át a helyszínen maradtak közülük néhányan, hogy az esetleges további tüzeket megelőzzék.

Még el se kezdődött a kárfelvétel, mivel a gyújtogatás gyanúja miatt tart a hivatalos vizsgálat, így nem tudni, hogy a csarnokban tárolt autók közül hány égett ki teljesen és hány lesz megmenthető az ott tárolt 25 autóból. Az első becslések szerint eléri az egymillió fontot a kár nagysága, de akár 2-3 millió font is lehet a végösszeg.

Following an alleged arson attack last night, damage has been caused to a number of vehicles being stored at our…

Közzétette: Porsche Centre Bolton – 2017. november 7.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!