Olaszországban Topolino néven futottak azok a képregény-könyvek, amelyekben Mickey egér kalandjait lehetett olvasni, nem véletlen tehát, hogy a Fiat a Disney cég 100. születésnapjára 5. darab egyedi fényezéssel ellátott Topolino mopedautót ajándékozott a médiavállalkozásnak.

Az autók Mickey egér különböző fázisait jelenítik meg, a korai fekete-fehér, pálcikalábú egértől kezdve a mai modern változatig. A megjelenést a Fiat formatervezői készítették el a Disney rajzolóival szoros együttműködésben, és mindkét részről érdekesnek tartották a közös munkát, mert teljesen más szempontok szerint dolgoztak a kreatívok.

Az 1928-ban New Yorkban bemutatott Steamboat Willie volt a Disney stúdió első hangosfilmje, amelyben gőzhajót vezetett Mickey egér. A második autót a modern művészetek inspirálták, itt a hátteret a karakter iniciáléi adják, és az alkotók szerint pozitív energiát sugároz a munkájuk.

Az absztrakt művészetek által inspirált példánnyal a Disney-kreativitást akarták megjeleníteni, ennél a rajzfilmekben/képregényekben megjelenő egyéb motívumokat is felhasználták. A negyedik Topolino Street Art stílusban készült, amivel Mickey egér vidámságát jelzik.

Az utolsó Fiat Topolino megjelenését az egyik leghíresebb Disney-rajzoló, Giorgio Cavanazzo készítette. Az 5 mopedautót a Lignotto gyárban lévő bevásárlóközpont látogatói is megnézhetik, azok egy ideig a Casa 500 nevű rendezvényhelyszínre vezető rámpán lesznek kiállítva.