A General Motors azt szeretné elérni a német szakszervezetekkel folyamatban lévő tárgyalások során, hogy felgyorsítsa költségmegtakarítási programját, azaz az eddig tervezettnél két évvel hamarabb, már 2014 végén szeretné bezárni a bochumi Opel gyárat.

Stephen Girsky, a GM alelnöke egy levélben arról írt a munkavállalóknak, hogy „az európai autópiac állapota továbbra i katasztrofális. Nem reális egy gyors fellendülésben bízni”. Ha a szakszervezetek is hozzájárulnak, akkor már 2014 végén leállítanák a Zafira Tourer egyterűt gyártó üzemet Bochumban. A GM kezében még az az adu is ott van, hogy a jelenleg érvényben lévő kollektív szerződés 2015 január elsejével fut ki. Girsky szerint nem reális abban bízni, hogy a következő Mokka gyártását Németországba hozzák, a bochumi gyár jövője, mármint bezárása nem kérdés. Európában az Opel eladásai a tavalyi évben 16 százalékkal estek vissza, 834 790 autóra, a teljes piac ugyanez időszakban 7,8 százalékkal csökkent.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért