A szervezők mintegy 400 autót, és legalább 500 főt várnak augusztus második hétvégéjén. A Magyar Opel Tulajdonosok Egyesülete (MOTE) az összes nagyobb hazai Opel klubot meghívta, így képviselteti magát a Magyar Veterán Opel Klub, az OPC Club Hungary, a GSI Club Hungary, és a Magyar Opel Manta Club; utóbbi a rendezvényen ünnepli 20. születésnapját.

Az Opeles fesztivál egyebek mellett jótékonysági programjaival is igyekszik kitűnni a hasonló rendezvények közül. A szombati napon a Magyar Vöröskereszt váci szervezete véradást és elsősegély bemutatót tart. A nagysikerű karácsonyi adománygyűjtésen felbuzdulva – akkor a Tűzoltó utcai gyermekklinika betegeinek gyűjtöttek ajándékokat a MOTE-tagok –, gyermekjátékokat, tanszereket és sporteszközöket gyűjtenek a hátrányos helyzetű gyerekek és családjaik megsegítésére létrejött Age of Hope Alapítvány számára.

Persze a szokásos autós programok sem maradnak el: bemutatkozik az ország egyetlen Opel-alapokra épített bigfoot autója, lesznek autós ügyességi versenyek, új Opel bemutató (az Opel Southeast Europe szervezésében), az autózás jövőjéről pedig a Magyar Villanyautó Klub képviselői fognak beszélni. A MOTE 2005-ben indította útjára az ország legnagyobb Opel találkozó sorozatát, a Hungarian Blitz Weekendet, azzal a céllal, hogy a több száz hazai márkabarát egy felejthetetlen hétvégét tölthessen együtt. Az elmúlt évtizedben a rendezvény az ország minden régióját bejárta, a Balatontól egészen Debrecenig. A hétvégi rendezvényről további információkat a www.blitz-weekend.hu weboldalon lehet találni.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!