A legfiatalabb Formula-1-es pilóta lesz jövőre a holland Max Verstappen, aki most hétvégén a VKV City Racing rendezvény keretén belül Rotterdam utcáin mutatta meg tudását egy F1-es versenyautó volánja mögött. Azzal nem is volt baj, csak egy alapvető autóvezetői manőverrel, a kanyarodással.

Múlt héten egy kicsit már vezette az autót versenypályán, azonban most volt a közönségpremierje, még egy F1 pilóta számára is szokatlan terepen. A videón láthatjuk, ahogy egy ideig még szépen terelgeti az autót a nagyon közeli betontömbök között, a felvételen épp nem látszik, de az egyenesekben bőven 200 km/órás tempóval száguld. Aztán az egyik gumifüstölést követően már nem adja ki az ív, meg is áll. Hátramenet híján a pályamunkások tolják odébb, majd ezt követően távozni próbál a betonarénából. Kifelé menet megint elnézi a kanyar ívét, és ezúttal már nem is tud időben megállni. Az első légterelő mellett Max Verstappen önérzete bánja a dolgot.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!