Hatvan évvel ezelőtt kezdte meg a Lotus 7-es másolatok gyártását a Caterham, ebből az alkalomból készítik 60 példányban a Seven SuperSprint változatot – a tavalyi Seven Sprint mind a 60 példányát egy hét alatt elkapkodták, idén is hasonló sikerre számítanak.

Hatféle színösszeállítás közül lehet majd választani, ezeket híres versenypályák ihlették: Aintree (zöld narancs orral), Hockenheim (ezüst vörös orral), Imola (vörös fehér orral), Watkins Glen (fehér Gulf színű orral), Dijon (Navy kék fehér orral) és Zandvoort (világoszöld). Következetesen végigvitték a verseny-témát, hiszen alapesetben csak vezetőülés van a fedélzeten és ponyva borítja az anyósülés helyét, négy pontos biztonsági öv vigyáz a sofőrre.

A motortérben a Caterham Works Racing által tuningolt, 0,66 literes Suzuki turbómotor található 95 lóerős teljesítménnyel (144 LE/liter !). A krémszínűre fényezett acélfelnikre 155/65 méretű abroncsokat szerelnek, a sofőr 30,5 centis Moto-Lita sportkormányt markolhat, a váltó ötfokozatú, önzáró differenciálmű is van a fedélzeten, 1995 font a felára a szélvédőnek.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!