A török születésű Hakan Saracoglu tizenöt éves Porsche munkaviszony után választotta a kínai Chery autógyárat, ahol James Hope vezető formatervező irányítása alatt fog dolgozni.

Abból a szempontból érthető a váltás, hogy a kínai gyártók tele vannak pénzzel, és mostanság kezdik el felfedezni saját arculatukat. Azonban legalábbis furcsa, hogy a Porsche 918 Spyder formatervezője egy olyan kínai gyárhoz megy át, ahol szigorúan csak „unalmas” személyautókat készítenek, még sportos autó sincs a kínálatban. Hakan Saracoglu nem a Chery által is támogatott Qoros márkát fogja segíteni munkájával, hanem az anyacéget.

Saracoglu 1993-ban végzett az Art Center Europe iskolába, majd a Ford kölni formatervező központjában kezdett dolgozni, ahonnan 1998-ban igazolt át a Porschéhoz. Olyan autókon dolgozott, mint a Ford Puma, a második generációs Focus és Mondeo, az előző generációs Porsche Boxster és Cayman, a Porsche 911 (997) GT2 és GT2 RS változatai.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!