A Dél-Amerikában népszerű Volkswagen Saveiro nevű, személyautó-rokon pickup esetén csak félig hajtották végre a alapot adó Gol-nál nemrég végrehajtott modellváltást.

Itt egyáltalán nincs új karosszéria, épp csak az orr megjelenését igazították az új Gol generációhoz – valahogy úgy, ahogy a Golf III kabrióból Golf IV kabrió lett mifelénk. Ha már a fejlettebb biztonságról le kell mondani – csak ABS és vezetőlégzsák van a fedélzeten -, legalább elektromos ablakemelőknek és központi zárnak örülhetnek a vásárlók, ezek mostantól kezdve az alapfelszerelés részét jelentik.

Műszakilag nincs változás, a benzinnel és alkohollal is üzemeltethető 1,6 literes, nyolcszelepes négyhengeres az egyedüli erőforrás 104 lóerős teljesítménnyel, a váltó ötfokozatú, kézi kapcsolású. A Cross felszereltség továbbra is emelt hasmagasságot és némi terepjárós megjelenést adó fekete műanyag borítást kap.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!