Fél évszázaddal ezelőtt indult első, hivatalos FIA versenyén a Shelby Cobra, az autót a mai napig gyártó vállalkozás most egy 50 autós limitált szériával ünnepli meg a nevezetes évfordulót.

A Shelby American által készített autó neve CSX7000 Shelby 289 FIA Cobra, és azt ígérik, hogy a korabeli, 1964-es megjelenést ötvözi  mai gyártási módszerekkel és anyagokkal. A normál kivitelhez képest szélesített kerékjáratok, eltérő műszerfal, kisebb ajtó, verseny-lengéscsillapítók, olajhűtő-szellőzőnyílások és gyors-záras (központi kerékanya) felnik jelentették az újdonságot, ezek nagy részét a mai vásárló is megkapja.

Ez lesz minden idők legkönnyebb gyári Cobrája 953 kg-os saját tömeggel. Arra már nem tér ki a sajtóközlemény, hogy ez üvegszálas műanyag vagy alumínium karosszériával értendő, illetve hogy motorral és váltóval együtt, vagy azok nélkül. Az alapárban ugyanis mindössze kipufogórendszer található, a motort – Ford small-blockra szabták a leömlőket – a neki tetsző váltóval együtt már a tulajdonos építi be.

A karosszériához még a jubileumot ünneplő jelvények és méretre szabott takaróponyva is jár. A motor és váltó hiánya ellenére 94 995 dollár (műanyag) illetve 159 995 dollár (alumínium) a CSX7000 Shelby 289 FIA Cobra ára.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!