Nem kevesebb, mint 8,5 méteren át nyújtózkodik a Volkswagen T3-as Transporterekből több mint 5000 munkaórával összehozott Bulli-Limo, ahogy azt az alkotók, egy márkafüggetlen, de VW T3-kedvelő szerviz – Die Werkstatt – dolgozói elnevezték.

Azon kívül, hogy öt karosszériából készítettek egyet, a belső teret is alaposan felkészítették  partizásra, a bőr ugye nemcsak nemes, de könnyen takarítható is, ahogy a belső többi része is könnyedén tisztítható. Egy 47 colos képátlójú tévét is kapott az utastér, amihez játékgép is jár. A bejutás megkönnyítése érdekében két tolóajtóból készítettek egy 2,5 méteres nyílást az egyik oldalra.

A három tengelyes buszlimuzin saját tömege 3,5 tonna, így nem csoda, hogy nem egy gyári erőforrásra bízták a mozgatást, a hátsó tengely mögött egy 2,5 literes, 180 lóerős teljesítményű V6-os TDI-t szereltek. Természetesen jobb fékeket is kapott a Volkswagen Bulli-Limo, amelyet előzetes egyeztetés alapján lehet kibérelni. Rendszámot nem kapott, nem is kaphat – az Unióban csak menetirányra merőleges üléssel ellátott autókat lehet forgalomba helyezni.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!