2007-ben az „1 millió pedálfordulatért 1 millió forint” versenyben a városlakók már derekasan helyt álltak, az akkor elnyert támogatást kerékpártárolók kihelyezésére fordították. A május 31-én, a Szinva teraszról, 12.00 órakor rajtoló 2008-as esemény fővédnöke Fedor Vilmos alpolgármester.

A Groupama az idén ismét öt vidéki nagyvárosban, izgalmas eseményekkel várja a mozogni, kikapcsolódni vágyókat. A játékos sportversenyben az öt helyszín közül az nyerheti el az 1 millió forintos fődíjat, ahol a legtöbben teszik meg az 5 km-es távot kerékpárral vagy gyalogszerrel, illetve bármilyen emberi erővel „meghajtott” eszköz segítségével.

A Groupama Biztosító 2006-ban határozta el, hogy megalapítja a Zöld Mozgalmat, a kezdeményezés célja, hogy évről évre országszerte megmozgassa a családok apraját-nagyját az egészséges életmódra buzdítva. Ebben az évben is öt vidéki nagyváros a helyszín, Miskolcnak Győrrel, Nyíregyházával, Péccsel és Szegeddel kell ringbe szállnia a fődíjért.

A „Mozdulj a városért!” játékos sportverseny-felhívás szerint 2008-ban a városok egymással vetélkednek: az a város kapja meg az 1 millió forintos fődíjat, amelyikben az összlakossághoz mérten, a legnagyobb számú résztvevő teszi meg az 5-km-es távot, kizárólag emberi erővel „meghajtott” eszközzel. Ez lehet kerékpár, gördeszka vagy tetszőlegesen kialakított, a versenyzők találékonyságára bízott, bármilyen más „jármű”, természetesen gyalogszerrel (futva, sétálva) is teljesíthető a táv. Az, hogy végül ki nyeri meg a fődíjat, csak az országjáró programsorozat végén, 2008 szeptemberében, a díjátadó ünnepségen derül ki.